Rengeteg néző előtt, már hagyományosnak mondható félmaraton futóversenyt rendeztek a hét végén Budapesten, ahol rajthoz állt a táv országos csúcstartója, Kadlót Zoltán (SAC) is, és egy kenyait is megelőzve második lett. Korához képest még mindig nem hajlandó a szenior korcsoportban versenyezni „Kagya”, de gyorsan tegyük hozzá, ennek az ideje még nem jött el. A salgótarjáni futó bármelyik fiatalt megszégyenítő lendülettel kaparintja el a helyezéseket a nála 15-20 évvel fiatalabbaktól. Ezúttal 1:07,18 órára volt szüksége, hogy teljesítse a félmaratoninak kikiáltott távot.

– A rajt után felváltva vezettem a későbbi győztessel, a kenyai futó – aki állítólag csak emiatt a verseny miatt érkezett Magyarországra -, rögtön az élre állt, és nem hittük, hogy beérhetjük. Fokozatosan közelítettünk hozzá, és az utolsó kilométernél meg is előztük, a végén azonban addigi társam ellépett, de nem bírtam vele lépést tartani, így tíz másodperccel lettem második – kommentálta versenyét Kadlót.

A rövidebb versenyen rajthoz állt a SAC két Molnárja is. A nők között Nikoletta az előkelő ötödik helyen végzett a Fila7 nevezetű futáson, ahol az első hatot díjazták. Nála még nem dőlt el, hogy igazán milyen távra való, de ez a verseny sokat segített az elhatározásban. Bátyja, Dániel (SAC-Salgó-Sík), a férfiaknál hetedik lett. Szintén a félmaratoni távon indult a veterán szécsényi Jusztin Ferenc, aki teljesítve a tekintélyt teremtő távot az 58. helyen végzett.